Menu Zamknij

Szukasz pomocy?

Fundacja Chrześcijańska Nebo realizuje pomoc poprzez opiekę, doradztwo, pracę wychowawczo-adaptacyjną, pomoc duchową i materialną osobom, rodzinom, środowiskom dotkniętym patologią, biednym, słabym, zagubionym, bezradnym, uzależnionym i upośledzonym społecznie, materialnie, zdrowotnie i duchowo. Jeśli szukasz pomocy dla siebie czy bliskich, nasza organizacja oferuje liczne spotkania indywidualnie bądź grupowe wspierające osoby w potrzebie.

Wsparcie dziecka

Celem naszej pracy jest stworzenie bezpiecznego miejsca dla najmłodszych i wyrównanie deficytów opiekuńczo- wychowawczych. Liczne zajęcia wspierające mają na celu rozwinięcie zmysłów oraz pobudzenie rozwoju postrzegania świata u niemowląt i małych dzieci, a ćwiczenia ogólnorozwojowe wraz z rodzicami uczą koncentracji, aktywności w grupie i stosowania się do zasad. Zależy nam na rozwoju, zapewnieniu bezpieczeństwa i prawidłowym kształtowaniu.

Wsparcie nastolatka

Klub  “ZAMIAST” jest jedną z licznych alternatyw zapewniających wsparcie nieletnim. Ma on na celu zagospodarowanie czasu wolnego młodzieży w wieku 13- 17 lat z terenu Warszawy. Podstawowymi formami w programie są różnorodne zajęcia i warsztaty, podczas których wyrównujemy deficyty szkolne i rozwojowe, rozwijamy zainteresowania i pasje, oferujemy korepetycje i pomoc w nauczaniu,  szykujemy warsztaty umiejętności społecznych i uczymy jak w odpowiednio wyrażać swoje uczucia. Nastolatkowie mogą również szukać pomocy wśród naszych psychologów podczas spotkań indywidualnych.

Wsparcie dla dorosłych

Nasza organizacja przekazuje pomoc i wsparcie dorosłym, nie tylko w aspekcie psychologicznym. Udzielamy porad osobom w ciężkiej sytuacji życiowej, bezradnym, uzależnionym, żyjącym w skrajnym ubóstwie. Pomagamy materialnie i zdrowotnie. Jesteśmy wsparciem dla rodziców, opiekunów edukując i zachęcając do udziału w warsztatach i zajęciach.

Pomoc po opuszczeniu zakładu karnego

“Program pomocy postpenitencjarnej dla osób pozbawionych wolności, zwalnianych z zakładów karnych i aresztów śledczych oraz ich rodzin” ma na celu ułatwienie społecznej readaptacji osób pozbawionych wolności, stworzenie warunków do zapobiegania powrotom do przestępstwa oraz wsparcie rodzin osób przebywających/opuszczających zakłady karne/areszty śledcze. Głównym założeniem projektu jest indywidualna praca z beneficjentem programu i jego rodziną trwająca około 12 miesięcy. W naszych działaniach jest miejsce na doraźną pomoc w sytuacjach kryzysowych. Systematyczną pracą dążymy do tego, aby nie powielano dawnych wzorców zachowania i realnie zmieniła się sytuacja potrzebującego

Interwencja kryzysowa

Jeśli znajdujesz się w kryzysie lub interwencji potrzebuje ktoś z twojego bliskiego otoczenia warto zwrócić się do nas o pomoc. Dzięki doświadczeniu naszych psychologów, podejmiemy odpowiednie działania względem osoby potrzebującej pomocy i udzielimy natychmiastowego wsparcia psychologicznego. Naszym zadaniem jest to, aby przywrócić stabilizacje psychiczną i umiejętność samodzielnego podejmowania decyzji.